Mijn visie op dit seizoen in het kort

Toegevoegd op 1 juni 2009 om 00:00 door Tomas Hendriks
Whatsapp Facebook Twitter


Mijn visie op dit seizoen in het kort
Een bewogen jaar

Vorig jaar augustus kwam ik voor het eerst bij de C2 en was zelf geblesseerd en keek de trainingen toen vanaf de kant toe. We hadden een grote groep met 19 spelers inclusief 2 keepers. Naar mijn mening was de groep te groot om optimaal te kunnen presteren. Mijn eerste interpretatie was dat we desondanks toch een kwalitatief aardige groep hadden.

We hebben 2 geweldige competities gehad met allemaal maar BVO´s als tegenstanders. Door een groot gedeelte van Nederland gereisd, mooie complexen gezien etc. En ja ik weet ook dat je daar uiteindelijk niks voor koopt, het gaat om het resultaat. Om daar meteen op in te haken is dat natuurlijk uiterst belabberd. Als je puur alleen naar de cijfers kijkt dan zijn dat harde feiten. Van de 20 wedstrijden er slechts 3 winnen en 4 keer een remise behalen is op zijn zachts gezegd aan de magere kant. Maar aan de andere kant, het is een opleiding en het is jeugdvoetbal. Iedereen dient evenveel te spelen en er zijn ook wedstrijden gekanteld door het wisselbeleid. Daarnaast is dit voor mij een leerzaam punt geweest, hoe moeilijk ik het ook vind om tegen mijn verlies te kunnen.

Daarentegen is het vertoonde spel juist niet in vergelijking te stellen met de behaalde punten. Vaak werd er goed voetbal (ook een aantal keer bij vlagen) op de mat gelegd en dat werd niet in de score tot uitdrukking gebracht. Dit jaar hebben we naar mijn mening een echte goaltjesdief gemist, een killer die op het juiste moment een doelpunt wist te maken. Dit zou de ploeg dan in een flow geholpen hebben, maar het ging juist vaak andersom. De tegenstanders scoorden op ongunstige momenten voor ons en ook vaak werden de tegengoals te gemakkelijk weggegeven.

Een paar keer zijn we weggespeeld in de competitie, de 2 ploegen die mij het eerst te binnen schieten zijn NAC uit en PSV thuis. Dit zijn de topploegen van Nederland en dan zie je dat hun toch nog net een stapje verder zijn. Ik heb dit jaar gemerkt, ook omdat ik zelf nog jong ben en actief voetbal, dat ik in het heetst van de strijd wel eens uit mijn slof ben schoten richting bijvoorbeeld arbiters. Naar mijn mening sta ik nog steeds achter mijn gemaakte beslissingen, maar ik zal hierin nog wel professioneler moeten worden. Ook ik moet mezelf blijven ontwikkelen als speler en trainer.

Helaas bleek ook het toernooivoetbal dit jaar niet voor de C2 te zijn weggelegd. Van de 3 gespeelde toernooien werd er niet een keer een podiumplaats behaald.

Als laatste vind ik het heel jammer en ook ongepast dat bepaalde spelers besloten hebben om vroegtijdig te stoppen. Verder wil ik niets op kwijt. Daarom in het bijzonder een compliment aan Toby en Joris, deze hebben het seizoen netjes afgemaakt. Jullie beide heel veel succes bij je nieuwe club, blijf je doorontwikkelen en wie weet is er ooit nog een stap terug?

Hopelijk zijn jullie allen als spelers dit jaar toch wijzer geworden en hebben geleerd van de wedstrijden die gespeeld zijn. Ik heb met iedereen prettig samengewerkt en inspanning en ontspanning met elkaar afgewisseld zonder dat het ten koste ging van het resultaat. Verder wil ik iedereen volgend jaar in de C1 heel veel succes wensen. Ikzelf voetbal ook nog bij de club, dus we komen elkaar altijd nog eens tegen. Ik zal als de tijd het toelaat nog wel eens stiekem komen kijken of jullie je doorontwikkelen!

En ik sluit me volledig aan bij de woorden van Mario Captein die op de afsluitende vergadering van afgelopen week mededeelde dat hij verwacht dat de C1 komend seizoen hoge ogen gaat gooien in de competitie.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento